Italia va relua imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, a anunţat şeful guvernului de la Roma, Mario Draghi, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin 'sigur şi eficace'.

'Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine', a indicat Draghi, într-un scurt comunicat, scrie Agerpres.

'Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil', a transmis premierul italian.

Tot din 19 martie se va relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Republica Cipru.

Spania va relua din 24 martie programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin ''sigur şi eficace''.

Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ''sigur şi eficient''. Statul german va relua vaccinarea începând cu 19 martie.

În plus, și Franţa va relua vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind ''sigur şi eficient'', a anunţat joi premierul Jean Castex.

Într-o întâlnire din data de 18 martie, Agenția Europeană a Medicamentului a decis faptul că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient și că beneficiile lui sunt mult mai mari decât posibilele riscuri. Totuși bazat pe datele pe care le dețin în prezent, specialiștii nu pot exclude că acesta a dus la niște cazuri foarte rare în care să fi produs cheaguri de sânge.

Directorul general al Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, a spus că una dintre recomandările Agenției este să se menționeze în prospectul medicamentului faptul că sunt monitorizate semnele de tromboze. Specialiștii nu au spus încă faptul că au găsit o cauzalitate clară între apariția trombozei și administrarea vaccinului, dar au menționat că această posibilitate nu este exclusă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri