Guvernul japonez le va permite oamenilor să aleagă ce vaccin vor să primească, a declarat Fumiaki Kobayashi, un consilier guvernamental pentru campania de vaccinare.

Guvernul le va da oamenilor posibilitatea să aleagă vaccinul cu care vor să fie injectați, punând la dispoziția cetățenilor informații cu privire la tipul de vaccin oferit în fiecare loc de vaccinare, scrie AlephNews.ro.

Recunoscând că unii oameni sunt reticenți față de vaccinare din cauza îngrijorărilor cu privire la efectele secundare ale serului, politicienii vor să le creeze oamenilor un mediu de alegere liberă.

Japonia nu s-a grăbit cu inocularea serului anti-Covid, campania de vaccinare începând abia în februarie, cu lucrătorii medicali. Vaccinarea persoanelor cu vârsta de cel puțin 65 de ani va începe de la jumătatea lunii aprilie, iar vaccinarea celorlalte grupe de vârstă se așteaptă să înceapă în vară.

Guvernul japonez a semnat contracte cu firmele Pfizer, Moderna și AstraZeneca pentru un total de 314 milioane de doze.

Rata de reacții alergice severe, de anafilaxie, a fost mai ridicată în Japonia decât în Statele Unite și Europa, la persoanele care au primit vaccinul de la Pfizer, a declarat ministrul responsabil cu eforturile de vaccinare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri