Un oficial japonez a transmis că anularea Jocurilor Olimpice este o opțiune care poate fi luată în considerare și anul acesta, în contextul în care situația epidemiologică pune din nou presiune pe spitale și pe populație. Deocamdată toți cei implicați în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămân în priză cu pregătirile pentru această vară, deși pandemia s-ar putea să nu permită din nou desfășurarea competițiilor.

Toshihiro Nikai, secretarul general al Partidului Liberal Democrat spune că anularea rămâne o opțiunie, în condițiile în care desfășurarea acestora ar pune sub semnul întrebării sănătatea și siguranța celor care participă.

Cu Japonia în mijlocul unui al patrulea val de infecții cu coronavirus, în ultimele săptămâni au reapărut îndoieli cu privire la ideea de desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Pentru că ideea renunțării pare să fie una destul de nepopulară în rândul publicului, oficialii guvernamentali și organizatori au spus în mod constant că Jocurile vor continua.

Primul ministru Suga și-a exprimat în repetate rânduri angajamentul guvernului de a organiza Jocurile Tokyo 2020.

„Toți partenerii noștri de livrare, inclusiv guvernul național, Guvernul metropolitan Tokyo, Comitetul de organizare Tokyo 2020, IOC (Comitetul Olimpic Internațional) și IPC (Comitetul Paralimpic Internațional) sunt pe deplin axate pe găzduirea Jocurilor din această vară”, a spus acesta.

Japonia se confruntă cu o creștere masivă a infecțiilor cu COVID-19, iar noile cazuri din Tokyo au crescut la 729 joi, cel mai mult de la începutul lunii februarie. Tokyo, Osaka și alte câteva prefecturi au intrat într-o cvasi-stare de urgență luna aceasta, cerând barurilor și restaurantelor să își scurteze programul de funcționare, scrie Reuters.

Akira Koike, un parlamentar de opoziție din cadrul Partidului Comunist Japonez, a reacționat la comentariile lui Nikai pe Twitter spunând că organizarea evenimentului este deja „imposibilă” și că ar trebui luată o decizie rapidă cu privire la anulare.

Anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice la Tokyo probabil că nu ar afecta foarte mult economia Japoniei, dar ar avea un efect mai mare asupra sectorului serviciilor din Tokyo, a declarat un înalt oficial al Fondului Monetar Internațional.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri