Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au avertizat populaţia locală că ar putea să impună anumite restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva maladiei COVID-19, într-o perioadă în care acest stat, un important centru de afaceri şi turistic din regiunea Golfului Persic, doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare.

Emiratele Arabe Unite, o ţară cu 9 milioane de locuitori şi care a extins campania de vaccinare pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste 16 ani, a vaccinat deja aproximativ 65% din populaţia eligibilă, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Gestionarea Crizelor Emergente şi a Dezastrelor (NCEMA), scrie Agerpres, citând Reuters.

"Măsuri stricte sunt avute în vedere pentru a restricţiona deplasările persoanelor nevaccinate şi pentru a implementa măsuri preventive precum interzicerea accesului în anumite spaţii şi accesul la anumite servicii", a declarat Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al NCEMA.

"Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate", a adăugat el.

Emiratele Arabe Unite, o țară din regiunea Golfului Persic a raportat marţi 1.903 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar bilanţul total a ajuns la 500.860 de infectări şi 1.559 de decese asociate COVID-19.

Emiratele Arabe Unite, unde măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare în spaţiile publice sunt obligatorii, este una dintre ţările cu cele mai rapide campanii de vaccinare din lume împotriva maladiei COVID-19.

Abu Dhabi oferă de acum rezidenţilor şi vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinul chinezesc produs de Sinopharm, au anunţat autorităţile sanitare locale. Emiratul Dubai oferea deja populaţiei locale vaccinul Pfizer-BioNTech alături de cel realizat de compania AstraZeneca.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri