România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6, scrie Digi24.

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni imunizați.

Care sunt primele țări din UE la vaccinare, după numărul de doze

Dintre țările UE, pe primul loc este Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.

Acest top este făcut pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populației.

Ce țări au vaccinat cei mai mulți oameni

În ceea ce privește procentajul locuitorilor vaccinați, pe primul loc este Israelul, care a reușit să imunizeze, 25,9% din populație, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetățeni vaccinați. Bahrein a vaccinat 9,5% din populație, Marea Britanie – 6,45%, iar Statele Unite – 4,36%.

România este printre cele care au imunizat între 1% și 2% din populație, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%.

În cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, peste 42,2 milioane de doze au fost administrate în 51 de țări. Sunt făcute în medie 2,43 milioane de doze pe zi.

În România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare, pentru care s-au înscris deja peste 300.000 de oameni. Pe 18 ianuarie, au fost vaccinați peste 30.000 de români.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri