Andrei Baciu, secretar de stat în ministerul Sănătății a fost prezent în cadrul celei de-a patra ediții a Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro, în care a discutat despre campanie de vaccinare care se află în plină desfășurare în România.

Secretarul de stat s-a arătat optimist cu privire la modul în care decurge în prezent campania de vaccinare la nivelul țării, eforturile persoanelor angrenate în acest proces, dar și conștientizarea la nivelul populației sunt cele care au ajutat la reușita de până acum a acestei campanii.

Legat de vaccinare, lucrurile au mers bine în România, a fost un efort susținut al unui grup mare de oameni care sunt implicați în această campanie de vaccinare. Dar putem spune că totuși au fost eforturi ale întregii societăți. Au existat multe intervenții pe partea de comunicare pentru vaccinare, vorbim de zeci de mii de oameni care au avut un cuvânt de spus. Întreaga societate a definit o cultură care a făcut să se înțeleagă avantajele vaccinării. Cu cât vom ajunge mai repede la o imunitate colectivă, cu atât mai repede reușim să încheiem acest capitol, să definim o nouă normalitate.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății speră să ajungă în septembrie la o imunizare colectivă

În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând cu data de 10 martie, s-a deschis Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Astăzi suntem la aproximativ două milioane de vaccinuri administrate, deci vorbim de 1,3 milioane de oameni care au fost deja vaccinați, vorbim de etapa a treia care se deschide pe 15 martie, sigur, cu ajutorul listelor de așteptare. Guvernul va aloca dozele în funcție de cum sunt primite și în conformitate cu persoanele de pe lista de așteptare.

Lucrurile sunt îmbucurătoare, însă trebuie să menținem ritmul și cu atât mai mult cu cât campania va cunoaște un nou model de implementare, vorbim de doze de vaccin de ordinul milioanelor. Vorbim de 2,6 milioane de doze în martie și peste 3 mil.doze în aprilie.

Obiectivul nostru este ca în septembrie sau chiar mai devreme să atingem 10,4% din populație vaccinată, ceea ce practic definește o imunitate colectivă suficient de mare încât să nu mai fie necesare regulile care duc la ruperea lanțului de transmitere virală în acest moment. Așteptăm cu toții să vedem cât de mult putem accelera campania, dar asta ține cont de numărul de doze de vaccin primite”, a mai precizat Andrei Baciu, în cadrul evenimentului.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro, a fost susținută de Farmaciile Dona, Alliance Healthcare, ARPIM și Zebra Technologies, în calitate de parteneri și de către RASCI în calitate de sponsor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri