Medicul Valeriu Gheorghiță și președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis într-o conferință de presă câteva date legate de campania de vaccinare din mediul rural, care se desfășoară la noi în țară.

În mediul rural, în total, de la debutul campaniei de vaccinare, prin toate mijloacele avute la îndemână s-au administrat peste 2,5 milioane de doze de vaccin, adică aproximativ 26% din numărul total al dozelor de vaccin administrate în România până la acest moment.

„Au fost vaccinate peste 1,1 milioane de persoane din mediul rural cu schemă completă de vaccinare. Practic rata de vaccinare din urban e de două ori mai mare comparativ cu ce se întâmplă în rural (...) În mediul rural vorbim de o acoperire de 14%, comparativ cu circa 28% din mediul urban”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri