Monetăria Regală a Marii Britanii - Royal Mint - a creat o monedă din aur cu greutatea de 10 kilograme, cea mai mare din istoria sa de 1.100 de ani şi care marchează încheierea unei colecţii speciale, concepută pentru a celebra încoronarea reginei Elisabeta a II-a, petrecută în urmă cu aproape 70 de ani, informează DPA, preluat de Agerpres.

Colecţia comemorativă "Beasts" include mai multe monede pe care au fost imprimate imagini ce reproduc 10 statui din piatră aliniate pe traseul urmat de regina Elisabeta a II-a în drumul ei spre catedrala Westminster Abbey, unde a fost încoronată în 1953.

Colecţia a debutat cu o monedă lansată în 2017 şi intitulată "Lion of England" ("Leul Angliei").

Cea mai recentă monedă din această colecţie a avut nevoie de 400 de ore pentru a fi creată şi reproduce efigiile tuturor celor 10 "gardieni regali" - lei, grifon, şoim, taur, yale (centicor), ogar, dragon, unicorn şi cal -, care înconjoară un portret al reginei.

Tehnici moderne şi tradiţionale au fost utilizate pentru a crea această monedă, care are o valoare nominală de 10.000 de lire sterline (13.900 de dolari).

Potrivit reprezentanţilor Royal Mint, una dintre versiunile acestei monede uriaşe a fost deja achiziţionată de un colecţionar anonim.

Preţul de vânzare nu a fost dezvăluit. Cu toate acestea, Royal Mint a spus că datorită activităţilor complexe care au fost necesare pentru realizarea monedei, aceasta a fost vândută cu un preţ compus din şase cifre.

Versiuni ale sale sunt disponibile într-o gamă amplă de finisaje, cu preţuri care pornesc de la 13 lire sterline pentru o monedă necirculată cu valoarea nominală de 5 lire sterline.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri