Creşterea ritmului de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 a permis Greciei să atingă două obiective în aceeaşi zi, prin depăşirea a 100.000 de vaccinări în 24 de ore şi a pragului de un milion de persoane care au primit ambele doze de vaccin, informează joi autorităţile sanitare elene.

În total, 1.037.129 de persoane din Grecia au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, reprezentând 10% din populaţia ţării, scrie Agerpres.

De la începerea campaniei de vaccinare, la sfârşitul lunii decembrie, Grecia a administrat 3.309.788 de doze, iar aproape un sfert din populaţia naţională a primit cel puţin o doză de vaccin.

Accelerarea campaniei de vaccinare s-a făcut simţită în această ţară, după încheierea sărbătorilor ocazionate de Paştele ortodox şi prin începerea administrării vaccinului în doză unică produs de Janssen, o filială a grupului Johnson & Johnson.

Peste 100.000 de greci vaccinați într-o singură zi

Pe 5 mai, în Grecia au fost vaccinate 108.576 de persoane, mult peste media zilnică de până acum, care era cuprinsă între 50.000 şi 60.000 de persoane vaccinate.

Guvernul elen speră să finalizeze aproximativ 2,5 milioane de vaccinări luna aceasta, graţie sosirii în ţară a unui număr mare de doze, deschiderii mai multor centre de vaccinare şi prelungirii programului zilnic de imunizare, mizând totodată pe o creştere a capacităţii de vaccinare în luna iunie.

Ministrul grec al Sănătăţii, Vasilis Kikilias, a calificat drept "încurajatoare" scăderea şi stabilizarea numărului mediu de contagieri la 2.417 săptămâna trecută şi la 1.658 în ultimele şapte zile. Totuşi, în ultima săptămână au fost mai multe zile libere cu ocazia Paştelui ortodox, iar numărul testelor efectuate a fost mai mic.

Grecia a redeschis terasele restaurantelor, care au rămas închise timp de şase luni, şi se pregăteşte să inaugureze oficial sezonul turistic la jumătatea lunii mai.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Grecia a înregistrat 352.027 de infectări şi 10.764 de decese provocate de noul coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri