Grecia începe să emită primele certificate de vaccinare pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Grecia începe să emită de azi certificate digitale de vaccinare pentru cetăţenii cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat ministrul pentru guvernanţă digitală, Kyriakos Pierrakakis, scrie Agerpres citând presa internațională.

„Întregul proces, de la programarea pentru prima doză până la emiterea certificatului, este gestionat digital”, a precizat ministrul elen.

Certificatul digital este sigur, nu poate fi falsificat şi poartă o semnătură digitală.

Kyriakos Pierrakakis, ministrul grec pentru guvernanţă digitală

Și Suedia intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, care ar putea să înceapă să fie utilizate până în vara acestui an. Certificatul va respecta legile şi standardele internaţionale şi va asigura confidenţialitatea datelor personale ale posesorilor. Guvernul suedez speră ca noul paşaport digital să devină funcţional până la data de 1 iunie, mai scrie sursa citată.

Citeste si:
[VIDEO] Alin Burcea, despre turismul în 2021: cu sau fără pașaport...
VIDEO Alin Burcea, despre...

Si Spania, o țară a cărei economie este puternic dependentă de industria turismului s-a declarat în favoarea unor astfel de certificate digitale care să ateste vaccinarea oamenilor care călătoresc.

Ne-am putea astepta la certificate de vaccinare și în România?

În ceea ce privește România, Președintele Klaus Iohannis a declarat în ianuarie că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să li se permită să călătorească.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Citeste si:
Ministerul Sănătății: 1,15 milioane de teste rapide antigen pentru...
Ministerul Sănătății: 1,15...
Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri