Toți românii care folosesc sau facilitează obținerea de certificate false de vaccinare sau teste negative false privind infectarea cu SARS-CoV-2 vor face închisoare, a afirmat ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Am văzut foarte mulți români, sute, care apelează la certificate de vaccinare false. Avem 362 de dosare penale în lucru și 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru adeverințe de vaccinare false. Le transmit tuturor care facilitează obținerea acestor documente false, cât și celor care cred că beneficiază de aceste certificate false”, a declarat Bode.

Ministrul interimar al Internelor consideră că folosirea acestor documente false acestora este un atentat la sănătatea celor din jur.

„Este inadmisibil să-ți bați joc de cei din jurul tău fraudând legea. Sunt convins că apetitul pentru astfel de practici va scădea după primele condamnări, pentru că mai mulți oameni sunt cercetați pentru astfel de practici”, a declarat Bode.

Situația este extrem de critică, avem o medie zilnică de 15.000 de infectați și de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienți. La UPU sunt 300 de pacienți care așteaptă eliberarea unui pat, potrivit lui Bode.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri