Anchetatori francezi au descoperit o reţea ce ar fi generat 62.000 de certificate de vaccinare false, arestând mai mulţi suspecţi.

Investigaţiile unei unităţi speciale pariziene pentru criminalitate informatică au condus la arestarea a cinci persoane în zonele Poitiers şi Lyon, a anunţat canalul France Info, citând poliţia, scrie Agerpres.

Trei suspecţi cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani sunt acuzaţi că au piratat datele a 35 de medici generând dovezi false ale vaccinării împotriva coronavirusului.

Apoi datele ar fi fost vândute direct şi prin intermediari.

Frauda a fost descoperită în urma unor informaţii, inclusiv de la o companie de asigurări de sănătate care a observat mii de presupuse vaccinări de la o singura asistentă ce apărea notată în documentaţie, dar nu a fost implicată deloc în campania de vaccinare.

Guvernul francez a estimat recent că în jur de 200.000 de certificate de vaccinare false circulă în ţară.

Cu toate acestea, în timp ce doza de rapel (booster) este acum necesară să se ia în considerare vaccinarea completă în Franţa, multe dintre certificatele falsificate probabil că au devenit inutile pentru cumpărători, notează DPA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri