Un nou trend bizar a prins popularitate în China, iar de această dată sunt implicate și animale, care cum cumpărate online și puse în cutii și expediate prin firmele de curierat, de ca și cum ar fi bunuri neînsuflețite.

Cum practica a devenit tot mai populară, iar tot mai multă lume a început să reclame acest fenomen, autoritățile chineze s-au sesizat și ele, relatează agenția de stat Xinhua, citată de BBC.

Prin urmare, un control care a avut loc la începutul săptămânii, la o firmă de curierat, a scos la iveală sinistrul situației. Într-un camion al unei firmei respective din Chengdu au fost descoperite nu mai puțin de 160 de câini și pisici, toate exemplarele fiind mult sub vârsta de 3 luni, împachetate în cutii, în condiții total necorespunzătoare.

(Sursa foto - BBC)

Imagini cu inspecția făcută de autorități au ajuns și ele pe internet și au creat rumoare în rândul în rândul oamenilor, acuzând condițiile vitrege în care erau transportate animale și fenomenul „cutiilor misterioase” care a devenit tot mai popular.

Ce presupune acest trend

Pe platformele online ale marilor retaileri din China au apărut aceste „cutii misterioase” scoase la vânzare, în ele fiind livrate animale vii. Multe dintre acestea sunt promovate ca având în ele „specii rare”, dar de cele mai multe ori nu sunt livrate altceva decât specii comune de pisici, câini, șopârle și chiar șobolani.

Cumpărătorii acestor cutii misterioase le comandă online, sperând să primească un animal special, așa că, pe fondul dezamăgirii, mulți iubitori de animale se tem că acestea vor ajunge pe drumuri. De altfel, China se confruntă, în unele dintre regiunile sale, cu problema animalelor de companie abandonate, așa că acest fenomen poate accentua această problemă.

(Sursa foto - BBC)

Totodată, autoritățile s-au sesizat și ele. Agenția de presă națională, Xinhua a condamnat practicile care au luat naștere în urma acestui fenomen, afirmând că „aceste cutii misterioase reprezintă un sacrilegiu la adresa vieții”.

ZTO, compania de curierat prinsă de autorități, și-a cerut scuze public, conștientă că încălcase și reglementările legale privind livrările poștale din China. Responsabilul companiei cu normele de securitate a transporturilor pentru regiunea Sichuan a fost suspendat, iar bonusul anual de performanță pe care-l primise i-a fost dedus din salariu.

Sursa foto: BBC

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri