7 Mai 2021

Top 5 cei mai bine plătiți CEO din lume, în 2020



An de an, oamenii urmăresc cu interes viața celor mai importanți din lideri din lume, fiind interesați în principal nu doar de ce fac ca să câștige bani, ci și cât câștigă la final de an. Nume ca Elon Musk sau Tim Cook stârnesc atenția tuturor, reprezentând adevărate modele inspiraționale pentru că mulți visează să ajungă ca ei, dar mai ales să câștige ca ei.

1. Elon Musk - 595,3 milioane de dolari

CEO-ul Tesla este unul din cele mai controversate personaje din mediul de business internațional. În 2020, Elon Musk a câștigat nu mai puțin de 595.3 milioane de dolari, ocupând prima poziție în topul celor mai bine plătiți CEO din întreaga lume, potrivit The Business Standard. Omul de afaceri este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de revista americană Forbes la 151 de miliarde de dolari, fiind întrecut doar de Jeff Bezos (cu o avere acumulată de 177 de miliarde de dolari).

Sursa foto: Agerpres


2. Tim Cook ?EUR" 133,7 milioane de dolari

CEO-ul și fostul director operațional Apple, Tim Cook s-a clasat pe locul al doilea pe lista celor mai bine plătiți directori din companii. El este, de asemenea, cel mai bine plătit CEO din industria tehnologică. Potrivit Bloomberg, peste 122 de milioane de dolari din toți banii câștigați de Cook anul trecut au provenit din recompensele din acțiuni. În special, înainte de a se alătura Apple, Cook a fost deja în domeniul tehnologic de peste un deceniu.

Sursa foto: Shutterstock


3. Thomas Rutledge ?EUR" 116,9 milioane de dolari

Thomas Rutledge sau Tom Rutledge este președintele și CEO al Charter Communications, o companie de cablu. Și-a început cariera în 1977 la Televiziunea și Comunicațiile Americane (ATC), un predecesor al Time Warner Cable, unde a avut funcții diferite, devenind în cele din urmă președinte al Time Warner Cable. În 2020, el a câștigat 116,9 milioane de dolari.

Sursa foto: captură video/ YouTube


4. Joseph Ianniello ?EUR" 116,6 milioane de dolari

Fostul președinte și CEO al CBS Entertainment Group pentru ViacomCBS, Joseph Ianniello, care și-a început cariera la CBS în 1997, în calitate de director de planificare financiară, a încasat venituri mari anul trecut, chiar și după ce a renunțat la companie. Doar din despăgubiri, el a încasat 125,4 milioane de dolari de la ViacomCBS.

Sursa foto: Captură video/ YouTube


5. Sumit Singh - 108,2 milioane de dolari

Sumit Singh este CEO și Director Chewy, Inc., un magazin online care comercializează mâncare pentru animale, dar și alte produse și accesorii pentru necuvântătoare.
În 2017, Chewy a fost achiziționată de PetSmart pentru 3,35 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacție a unui comerciant online de la acea vreme. Compania și-a finalizat oferta publică inițială în 2019, când a strâns 1 miliard de dolari. Sumit Singh a fost numit CEO al companiei în martie 2018, după ce, anterior, lucrase la Dell și Amazon.

În 2020, Sumit Singh a câștigat 108,2 milioane de dolari, potrivit tbsnews.net.

Sursa foto: LinkedIn/ Sumit Singh




Citeste si