Alexandru Muraru, consilier în combaterea antisemitismului în guvernul Florin Cîțu a transmis un mesaj în contextul în care Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din 11 iulie, de la Chișinău (Moldova).

Consilierul guvernamental susține că moldovenii ar trebui să știe că AUR este „o formațiune de factură neofascistă”, care ”se hrănește cu ură” și ”elogiază criminalii de război”.

Alexandru Muraru, care este și deputat PNL mai arată că încercarea partidului condus de George Simion reprezintă un demers care se vrea a fi antieuropean, arătând că acest lucru reprezintă o „tentativă de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova”, notează G4Media.

Alexandru Muraru, consilier în combaterea antisemitismului în guvernul Florin Cîțu. Sursa foto: Facebook/ Alexandru Muraru

„Această formațiune politică, prin reprezentanții săi, a alterat democrația din România, a instigat permanent la ură și la violență, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declarații antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război. AUR nu reprezintă valorile unionismului, ci valorile autohtonismului naționalist care ne îndepărtează de Europa Occidentală.”, a mai precizat consilierul guvernamental într-o postare pe pagina sa de Facebook.

AUR participă la alegerile parlamentare din Moldova

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat în această săptămână participarea partidului la alegerile parlamentare din 11 iulie de la Chişinău.

"Suntem cu aceeaşi siglă şi cu aceeaşi denumire începând de săptămâna trecută, înregistraţi oficial în registrul partidelor politice de la Chişinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului şi vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti în ambele parlamente, de aceea candidăm", a precizat Simion într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că apelul AUR pentru alegerile din Republica Moldova este acela de a crea o "forţă românească şi o singură listă naţională", care să intre în Parlamentul de la Chişinău.

Sursa foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor- AUR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri