Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a ieșit în spațiul public cu o declarație care contravine spuselor lui IPS Teodosie, care crede că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de condiția slăbiciunilor sale și nu există o discriminare reală între femei și bărbați pentru că, de fapt, femeia este inferioară bărbatului.

Se cuvine ca bărbaţii să ocrotească femeile, pentru că acestea sunt egale de drept divin cu bărbaţii, afirmă arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului într-un mesaj intitulat "Femeia, Înger pe pământ!".

"Femeile purtătoare de mir au rămas în istoria lumii ca cele mai curajoase şi devotate fiinţe ca şi mamele noastre, ca şi soţiile devotate chemării speciale şi gospodinele care ţin în mâini şi pe umerele lor destinele omenirii! Dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu - după căderea în păcat -, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească femeia pentru că este egală - de drept divin - cu bărbatul! Sfântul Apostol Pavel spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului", se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Arhiepiscopul Calinic subliniază, totodată, rolul pe care femeile l-au avut în evoluţia societăţii omeneşti în ultimele două milenii.

"Cine ar putea cu adevărat să cuprindă cu mintea ce a însemnat, în cei două mii de ani, ziditorul exemplu al femeilor mironosiţe, al mamelor celebre şi al tuturor mamelor din lume? Toate au zidit la temelia lumii! Toate au zidit viaţa de familie şi creşterea pruncilor în duhul Evangheliei lui Hristos! Toate au zidit şi au întărit dragostea între oamenii din toate timpurile! Toate au schimbat, ca şi azi, de altfel, climatul spiritual al vremii! (...) Aşadar, femeia, prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel primul dascăl şi preot al copilului ei (...) Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, femeia este un Înger purtător de mir", se menţionează în mesaj, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri