Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat la finele discuțiilor din cadrul Summitului formatului București B9 că situaţia de securitate de la Marea Neagră este îngrijorătoare și a cerut NATO continue măsurile de descurajare şi apărare în estul Europei.

„Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră, despre care am discutat pe larg, ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. NATO trebuie să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent, de la Marea Baltică și până la Marea Neagră. De aceea, am pledat, inclusiv în discuţia cu preşedintele Joseph Biden, pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic", a spus şeful statului în declaraţia comună cu omologul polonez, Andrzej Duda, la finalul Summitului B9.

Klaus Iohannis mai spus că participarea preşedintelui SUA şi a secretarului general al NATO la Summitul B9 a întărit sentimentul unităţii aliate şi a evidenţiat faptul că dezvoltările de securitate din regiune au impact asupra întregii securităţi euroatlantice.

„Pentru România, participarea în premieră a preşedintelui Biden la Summitul Formatului Bucureşti este cu atât mai relevantă, cu cât anul acesta celebrăm 10 ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA. De asemenea, demonstrează încrederea de care se bucură România la Washington, ca partener şi aliat puternic", a mai spus șeful statului.

La summit au participat prin videoconferinţă preşedintele SUA, Joe Biden, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ceilalţi şefi ai statelor membre din Formatul Bucureşti - Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Ungaria.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri