În decurs de câteva luni, România a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează Alianţa nord-atlantică, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, prezent la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, la Constanţa, relatează Agerpres.

"Ne aflăm pe ţărmul Mării Negre, la câteva sute de kilometri distanţă de războiul nedrept şi brutal declanşat de Rusia împotriva Ucrainei", a spus preşedintele.

Iohannis a menţionat că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru securitate euro-atlantică şi că acest lucru este demonstrat nu doar de vizibilitatea regiunii, ci şi de prezenţa a peste 5.000 de militari aliaţi în România.

De asemenea, preşedintele a evidenţiat tenacitatea şi dârzenia de care dau dovadă marinarii, menţionând că a fi marinar este "mai mult decât o meserie, este un stil de viaţă".

"A fi marinar este mai mult decât o meserie, este un stil de viaţă care presupune multe sacrificii, dar şi nenumărate satisfacţii şi împliniri", a spus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a adus un omagiu celor care s-au jertfit sub pavilionul naţional.

În debutul festivităţii din Constanţa, garda de onoare i-a prezentat onorul preşedintelui, iar apoi a avut loc ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare. Muzica Militară a Forţelor Navale a intonat Imnul Naţional. În timpul festivităţii fost trase 21 de salve de tun. Slujba Te Deum a fost oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, însoţit de un sobor de preoţi militari.

După alocuţiune, a urmat vizitarea navei-şcoală "Mircea", recent întoarsă dintr-un marş internaţional de instrucţie. La eveniment participă prim-ministrul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

În portul Tomis s-au adunat numeroase persoane pentru a asista la parada navelor militare

Ziua Marinei Române a ajuns la cea de-a 120-a aniversare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri