Cum arată nestemata care ar putea spulbera recordul actual al celui mai scump diamant roz-violet vândut la licitație

Un diamant extrem de rar ar putea stabili un nou record săptămâna viitoare, putând deveni cel mai scump diamant roz vândut într-o licitație vreoadată.

Sakura, cum a fost numit diamantul roz-violet de 15,81 de carate, ar putea obține chiar și 38 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de casa de licitații care se va ocupa de vânzarea acestuia.

La categoria în care a fost încadrat Sakura, recordul actual este deținut de „The Spirit of the Rose”, un alt diamant extrem de rar, tot cu nuanțe roz-violet, de 14,8 carate, care a fost vândut pentru aproape 27 de milioane de dolari, în 2020, potrivit CNN.

Sakura a fost clasificat ca fiind cel mai mare diamant roz-violet din lume și lipsit de „imperfecțiuni interne”. Asta înseamnă că, până și cele mai „vizible” pete nu pot fi observate fără ajutorul unui microscop.

Citeste si:
De la corporate, la antreprenoriat japonez: o poveste surprinzatoare
Sute de mii de euro din...

(Sursa foto - Cristies.com)

Mai mult, a fost clasificat „fancy vivid”, ceea ce înseamnă că intensitatea culorii pe care o are mai este atinsă doar de 4% dintre toate diamantele roz din lume.

Diamantul a fost pus pe un inel din platină și va fi scos la vânzare de renumita casă Christie, într-o licitație ce va avea loc la Hong Kong, săptămâna viitoare.

(Sursa video - Youtube / Reuters)

Citeste si:
Care sunt mașinile scoase la vânzare de către ANAF în iunie
Care sunt mașinile scoase la...

Sursa foto: christies.com
Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri