14 Mai 2021

Câți bani au primit hackerii care au lăsat America fără benzină



Compania Colonial Pipeline, care deține ce mai mare conductă de petrol din SUA, a fost zilele trecute ținta unui atac cibernetic, poate chiar unul din cele mai mari din istoria recentă a țării, care a creat un val de isterie și i-a determinat pe americani să cumpere benzină cu pungile de plastic.

Colonial Pipeline a suferit un atac cibernetic cu ransomware în weekend și și-a anulat serviciul timp de cinci zile, provocând înăsprirea aprovizionărilor în SUA, scrie BBC.

Mai mult, blocajul a făcut ca rezervele de motorină, benzină și combustibil pentru avioane să se înăsprească în SUA, cu prețuri în creștere, o derogare de urgență adoptată luni și o serie de state declarând o urgență.

Compania petrolieră a plătit hackerilor (parte din grupul identificat ulterior ca DarkSide) o răscumpărare imensă, în valoare de 5 milioane de dolari, au confirmat mai multe surse pentru CNN, New York Times, Bloomberg și Wall Street Journal.

Conducta de 5.500 de mile (8.900 km) transportă de obicei 2,5 milioane de barili pe zi pe coasta de est.

Colonial Pipeline a anunțat că va relua operațiunile miercuri seara, dar a avertizat că ar putea dura câteva zile până când lanțul de aprovizionare cu livrare revine la normal. Până atunci, prețul mediu pe galon a ajuns la 3.008 dolari, cel mai înalt nivel observat din octombrie 2014, potrivit Automobile Association of America.

Vineri, gigantul japonez de tehnologie Toshiba a declarat că divizia sa europeană din Franța a fost lovită de aceeași bandă infractori cibernetici.



Citeste si