Iubita opozantului belarus Roman Protasevici, rusoaica Sofia Sapega, arestată împreună cu acesta, după ce avionul în care se aflau a fost deturnat spre Minsk, a apărut într-un videoclip, realizat în detenție.

Sofia Sapega are 23 de ani și este cetățean rus. Aceasta se afla în avionul Ryanair în momentul în care acesta a fost forțat să aterizeze la Minsk, scrie news.sky.com.

Ministrul de Externe al Rusiei a declarat că Sofia este acuzată de acțiuni împotriva Codului Penal al Belarusului, pe care le-a întreprins în perioada august - septembrie 2020.

Acesta va sta în arest pentru două luni, iar videoclipul cu declarația sa a fost publicat într-un canal de Telegram, pro-Lukașenko.

În videoclip, aceasta a recunoscut că este redactorul șef al unui canal de social media, unde au fost publicate informații despre forțele de securitate din Belarus, ceea ce este considerat o crimă în Belarus.

Sursa Video: Ruptly/ Youtube

Ce spun rudele Sofiei Sapega

Videoclipul publicat pe Telegram a fost văzut și de mama Sofiei, care a precizat că fiica sa a fost obligată să vorbească.

”Se leagănă, cu ochii pe cer de parcă i-ar fi frică să vorbească”, a precizat Anna Dudich, mama Sofiei.

Totodată, aceasta a precizat că fiica sa este nevinovată și că s-a aflat în locul nepotrivit, în momentul nepotrivit.

Alături de aceasta, și mama jurnalistului Protasevici imploră ca fiul său să fie salvat și precizează că aceasta a arătat doar adevărul, dorind să ilustreze adevărata față a regimului de la Minsk.

Asemenea lui Protasevici, și Sofia menționează, în videoclip, că nu este tratată inadecvat.

Protasevici și Sapega se aflau într-un avion Ryanair, întorcându-se dintr-o vacanță în Grecia. Cei doi se îndreptau spre Lituania, Vilnius. Roman Protasevici este unul dintre jurnaliștii independenți care au scris împotriva Guvernului de la Minsk și au participat la protestele post-alegeri, în urma cărora Lukașenko a fost reales.

Aproximativ 35.000 de oameni au fost arestați în urma amplelor manifestații din stradă.

Sursa foto: Captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri