Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se declară în favoarea propunerii lui Andrei Oișteanu de a numi Roman Protasevici strada pe care se află Ambasada Belarusului, ca manifest la adresa abuzului pe care autoritățile centrale de la Minsk l-au comis aceste zile împotriva jurnalistului disident.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich - numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand.

Citește și Cine este Roman Protasevici, jurnalistul pentru care s-a deturnat zborul de la Minsk

Oișteanu scrisese, cu o zi în urmă, că „toată corespondenţa Ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”.

Andrei Oișteanu este istoric al religiilor, membru al Comisiei de Folclor și Etnologie a Academiei Române și al Internațional Union of Ethnological and Antropological Sciences din Londra.

Cazul lui Roman Protasevici a scandalizat lumea occidentală, după ce un zbor comercial către capitala Lituaniei, în care, alături de alți peste 170 de pasageri, călătorea tânărul jurnalist disident, a fost deturnat la Minsk, capitala Belarusului, cu ajutorul avioanelor de vânătoare ale Armatei.

Sursa foto: Václav Bozděch/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri