Marea Britanie ar putea fi afectată de apariţia unor noi variante de coronavirus, asftel încât ţările cele mai sărace trebuie să primească ajutoare pentru vaccinarea propriei populaţii împotriva COVID-19, este de părere un expert al Universităţii Oxford.

Deşi vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta, identificată pentru prima oară în India, protecţia împotriva unor noi variante "nu este garantată veşnic", a declarat John Bell postului BBC, cu prilejul desfăşurării sub auspiciile guvernului britanic unei reuniuni de experţi la Oxford, menită să genereze încredere şi să încurajeze populaţia să se vaccineze, scrie Agerpres.

Bell, un expert în imunologie de prestigiu internaţional, a avertizat că dacă boala COVID-19 se răspândeşte şi în alte colţuri ale lumii, atunci vor apărea noi variante care "se vor întoarce împotriva noastră".

El a avertizat totodată că, dacă ţara sa se izolează de fiecare dată când apare o nouă variantă, va fi vorba de "un refugiu" pentru scurt timp.

Guvernul britanic plănuieşte să ridice toate restricţiile anti-COVID-19 în data de 21 iunie, însă experţii cer să fie amânată această decizie ca urmare a creşterii contagierilor cu noua variantă Delta.

Potrivit lui Bell, actualele cifre "nu intimidează", dar mai sunt câteva săptămâni până când guvernul va decide dacă ridică sau nu restricţiile.

"Trebuie să urmărim îndeaproape spitalizările, dacă oamenii se îmbolnăvesc grav şi dacă vor fi decese", a spus expertul, care a atras atenţia că este probabil ca boala să nu dispară.

Marea Britanie nu a raportat în ultimele 24 de ore niciun deces de COVID-19, pentru prima oară de la declanşarea pandemiei în martie 2020, deşi a înregistrat 3.165 noi contagieri, potrivit raportului publicat de Ministerul Sănătăţii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri