Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH - National Institute of Public Health) şi citat de Agerpres.

Concret, medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală, a avut rezultate promiţătoare împotriva acestei boli, cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.

Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim.

Prin această descoperire, cercetătorii au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf.

De fapt, ei au descoperit, graţie experimentelor realizate pe culturi de celule, că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri