Taxiurile aeriene vor fi un succes odată ce vor fi aprobate și viabile din punct de vedere comercial, dar numai dacă siguranța este prioritatea absolută pentru operatori și producători, arată un nou studiu realizat la cererea Horizon Aircraft, companie care a dezvolat aeronava electrică eVTOL cu decolare și aterizare pe verticală.

Studiul realizat în 10 țări din America de Nord, Europa, Africa, Oceania și Asia a arătat că 65% dintre adulți vor zbura în taxiuri aeriene cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), după ce vor fi aprobate de autoritățile de reglementare din propria țară, în timp ce 61% le vor utiliza și în alte țări, unde au primit aprobare pentru zboruri.

Cititi si Cum arată noul concept de taxi aerian Uber

Persoanele din Emiratele Arabe Unite (87%) și India (82%) sunt cele mai susceptibile de a încerca taxiurile aeriene după ce vor fi aprobate în țara lor.

Doar 16% dintre persoanele intervievate la nivel global nu ar zbura în taxiurile aeriene dacă vor fi aprobate, în timp 20% nu au luat încă o decizie.

Cu toate acestea, 3 din 4 respondenti (76%) consideră că problemele de siguranță trebuie abordate riguros, spunând că îngrijorările legate de siguranța zborului cu eVTOL ar fi cel mai mare factor de descurajare pentru utilizarea taxiurilor aeriene.

Cititi si Audi și Airbus cer guvernului german să le permită testarea de taxiuri aeriene la Ingolstadt

Mai puțin de jumătate (47%) sunt interesați de costul zborurilor, în timp ce doar 38% spun că confortul în timpul zborurilor ar fi o preocupare și 43% sunt îngrijorați de impactul asupra mediului.

Puncte de vedere din diferite țări cu privire la taxiurile aeriene:

Țară

Interes pentru zbor în țară

Interes pentru zbor în străinătate

UAE

87%

76%

India

82%

80%

Africa de Sud

79%

88%

Germania

68%

61%

Tarile de Jos

68%

58%

Singapore

65%

69%

USA

63%

54%

Australia

54%

53%

Marea Britanie

41%

38%

Canada

39%

30%

Anul trecut, compania Uber a lansat curse de taxi cu elicopterul în America. Un zbor de 8 minute din centrul Manhattan către Aeroportul International JFK (John F. Kennedy) costă 200 de dolari. Pe aeroportul JFK, clientul este așteptat de o mașină Uber, care îl va duce la terminalul de plecare.

In 2019, Uber a dezvaluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană.

Sursa foto: aerogondo2 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri