Audi si partenerul sau Airbus au semnat o scrisoare de intentie cu guvernul german pentru a testa taxiuri aeriene in si in jurul orasului bavarez Ingolstadt, scrie Automotive News Europe.

Testele din orasul unde este fabrica Audi sunt menite sa contracareze strazile urbane cu ambuteiaje si sa deblocheze un nou potential de crestere pentru industria high-tech germana.

"Taxiurile care zboara nu mai sunt o viziune, ele ne pot duce intr-o noua dimensiune a mobilitatii. Acestea reprezinta o oportunitate imensa pentru companii si start-up-urile care dezvolta deja aceasta tehnologie", a declarat ministrul german al transporturilor, Andreas Scheuer.

Tehnologia masinii zburatoare este mai aproape decat cred oamenii. La Salonul Auto de la Geneva din martie, Audi, Airbus si Italdesign au prezentat Pop.Up Next, un concept de mobilitate bazat pe o cabina de pasageri ultra-usoara, cu doua locuri, care poate fi atasata fie unei masini, fie unei drone.

Volocopter, un start-up german sustinut de Intel si Daimler, care a construit un elicopter electric sub forma de drona pentru calatorii in oras, a terminat zborurile de teste si incearca sa ofere primele calatorii comerciale in urmatorii trei pana la cinci ani.

In noiembrie, Geely, proprietarul Volvo, a achizitionat Terrafugia, un dezvoltator american de masini zburatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri