Statele Unite vor achiziţiona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer / BioNTech pentru a le dona altor ţări, au relatat publicaţiile americane New York Times şi Washington Post, informează Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden urmează să facă anunţul la summit-ul G7 de săptămâna aceasta, potrivit Washington Post, care citează trei persoane familiare cu această chestiune.

Întrebat dacă are o strategie pentru distribuirea vaccinurilor în întreaga lume, preşedintele Biden a răspuns:"Am unul şi îl voi anunţa".

Potrivit New York Times, primele 200 de milioane de doze vor fi distribuite anul acesta, iar celelalte 300 de milioane anul viitor.

Statele Unite au fost criticate în ultimele luni pentru întârzierea distribuirii de vaccinuri altor ţări. În prezent, însă, Casa Albă încearcă să se prezinte ca lider în această chestiune.

Pandemia de coronavirus va fi unul din subiectele prioritare ce vor fi discutate în cadrul reuniunii la nivel înalt a G7.

Statele Unite anunţaseră deja că vor dona 80 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 altor ţări până la sfârşitul lunii iunie.

La începutul acestei luni, Washingtonul a declarat că 75% din aceste doze vor fi distribuite prin intermediul sistemului de partajare Covax, creat pentru a asigura distribuţia echitabilă a vaccinurilor în special în ţările cu venituri reduse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri