Chinezii continuă într-un mod accelerat campania de vaccinare a populației, iar în acest weekend a atins o bornă impresionantă în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin administrate.

Potrivit CNN, chinezii au „consumat” peste 1 miliard de doze. Mai exact, rapoartele indică 1.010.489.000, de doze de vaccin.

În ultimele cinci zile a fost raportată administrarea de vaccin pentru 100 de milioane de persoane.

Autoritățile chineze susțin că evoluția infectărilor este ținută sub control la nivel național, cu excepția unor focare în regiunile Anhui, Liaoning și Guandong.

Chinezii au început și vaccinarea persoanelor cu vârste de sud 18 ani, administrând tinerilor eligibili serurile de la Sinopharm și Sinovac, doi producători locali de vaccin.

Până în prezent, la nivel global au fost administrate circa 2,5 miliarde de doze de vaccin, așa că participarea Chinei la campania de imunizare globală reprezintă 40% din totalul de doze de vaccin utilizate.

Sursa foto: Caixin Global

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F