Varianta Delta a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară, Olivier Veran, pentru postul radiofonic France Info.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

"Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (...) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere", a precizat Olivier Veran.

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.

"Varianta Delta devine treptat dominantă, aşa cum se întâmplă în toate ţările din lume, întrucât este mai contagioasă", a adăugat ministrul Olivier Veran.

Germania a raportat la rândul ei luni că noile cazuri de COVID-19 cauzate în această ţară de varianta Delta au crescut de peste două ori într-un interval de o săptămână, pe măsură ce aceeaşi tulpină s-a răspândit în lumea întreagă, obligând anumite ţări să impună din nou restricţii de călătorie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri