Varianta Delta a coronavirusului şi o sub-variantă a acesteia, denumită Kappa, au crescut ca pondere în totalul noilor cazuri de COVID-19 în Italia, ele ajungând la aproape 17% din cazuri în această ţară, a anunţat vineri Institutul naţional de sănătate italian (ISS), potrivit Reuters.

Varianta Delta (varianta indiană) devine dominantă, a atenţionat această instituţie. ''Procentul cazurilor de infectare cu variantele Delta şi Kappa a crescut de la 4,2% în luna mai la 16,8% în iunie'', precizează ISS, potrivit Agerpres.

''Monitorizarea noastră epidemiologică arată un tablou în evoluţie rapidă care confirmă că şi în ţara noastră, la fel ca în restul Europeni, varianta Delta a virusului devine dominantă'', explică Anna Teresa Palamara, directoare a Departamentului pentru boli infecţioase al ISS.

Deocamdată, cea mai răspândită variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în Italia rămâne Alpha (varianta britanică), cu 74,9% din noile cazuri de COVID-19.

Italia, ţară unde coronavirusul a provocat de la începutul pandemiei 127.380 de decese, a înregistrat vineri 927 de noi cazuri de COVID-19.

Premierul italian Mario Draghi s-a arătat şi el îngrijorat de progresia variantei Delta, atrăgând atenţia că ''pandemia nu s-a terminat''.

Tot vineri, institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat că varianta Delta, responsabilă pentru mai mult de 95% din noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi care acum atacă Europa continentală, reprezintă la ora actuală circa 15% din noile infectări în Germania.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri