Au fost confirmate 2.563 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 807 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) au fost vaccinate: 7 incomplet și 184 complet vaccinate (22,8% din total). Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 31,5% în săptămâna 35, potrivit celui mai recent raport al INSP.

În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta:

  • % județe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50: au fost înregistrate cazuri în 38 județe și mun.București (93%).
  • au fost înregistrate cazuri în toate regiunile României.
  • absența legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri.

Sursa Foto: Captură de ecran/ Raport INSP

În ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.

Citeste si:
BREAKING NEWS | INSP cere carantină pentru București și Ilfov
INSP cere carantină pentru...

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri