Premierul ungar Viktor Orban a promis că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

''Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru'', a scris Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook, în ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice.

Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională, iar ''birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri'', a promis premierul ungar.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ''corectează'' respectiva lege. ''Această lege este nefastă, este abjectă (...), profund contrară valorilor fundamentale ale UE: protejarea minorităţilor, apărarea drepturilor omului, valori ancorate în tratatele noastre'', a indicat şefa executivului comunitar.

Într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat joi un imens balon în formă de inimă în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri