După divorțul care a umplut paginile publicațiilor din întreaga lume, Bill și Melinda Gates ar putea să nu mai conducă împreună nici Fundația care le poartă numele. Bill Gates și Melinda French Gates își oferă o perioadă de probă de doi ani pentru a vedea dacă pot conduce împreună, la fel ca până acum, fundația caritabilă pe care au tratat-o ca pe un alt copil al lor.

Când cuplul și-a anunțat divorțul în urmă cu două luni, cei doi au transmis atunci că vor rămâne amândoi co-președinți ai Fundației Bill și Melinda Gates. Cu toate acestea, fondatorul Microsoft a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu mai pot continua să lucreze împreună în calitate de co-președinți, Melinda French Gates va demisiona din funcția de co-președinte și administrator.

Mark Suzman, CEO-ul Fundației Bill și Melinda Gates

Dacă se întâmplă acest lucru, Bill Gates ar rămâne în control. Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru propria sa activitate filantropică - resurse care ar fi „complet separate de dotarea fundației”.

Fundația Gates este una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, iar fondatorii săi o consideră „al patrulea copil”, a declarat recent Mark Suzman pentru Wall Street Journal. Organizația are drept rol combaterea sărăciei şi a bolilor în lume.

Reputația fundației se presupune că a fost „atinsă” de când cuplul și-a anunțat divorțul, în luna mai. La scurt timp, au apărut informații în presa internațională despre presupusul comportament necorespunzător al lui Bill Gates cu angajații Microsoft, în urmă cu zeci de ani.

Mai mult, la finalul lunii iunie, miliardarul american Warren Buffett a anunţat că renunţă la orice funcţie în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, dar va continua să contribuie financiar. Omul de afaceri în vârstă de 90 de ani nu a oferit nicio explicaţie suplimentară pentru retragerea sa, care vine la câteva săptămâni după anunţul divorţului între Bill şi Melinda Gates.

Bill Gates este al patrulea cel mai bogat om al Planetei, cu o avere estimată de revista Forbes la 124 de miliarde de dolari.

Sursa: CNN

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri