O adolescentă de 16 ani din Israel poate fi vaccinată anti-COVID-19 împotriva dorinţei mamei ei, a decis joi un tribunal israelian, relatează dpa. Adolescenta a depus o plângere în justiţie împotriva mamei ei în martie, pentru că voia să fie vaccinată ca tatăl ei şi ca alte rude.

Mama ei a respins totuşi dorinţa fetei de a se vaccina, întrucât ea considera că vaccinarea este un "experiment de masă" şi se temea că ar putea exista efecte adverse pe termen lung pentru fiica ei. Joi, un tribunal districtual din Haifa a confirmat verdictul unei instanţe inferioare care decisese în favoarea adolescentei, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului.

Instanţa a făcut trimitere la recomandările Ministerului Sănătăţii ca toţi israelienii să fie vaccinaţi de la vârsta de 12 ani. Pe lângă faptul că va trebui să-i permită fiicei sale să se vaccineze, mama trebuie să plătească acum şi cheltuielile de judecată, care reprezintă echivalentul a circa 1.540 de dolari.

Numărul infecţiilor de coronavirus din Israel a crescut recent în mod semnificativ.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că în ultimele 24 de ore au fost raportate 518 de cazuri noi. Numărul persoanelor grav bolnave a crescut la 46 şi două au murit, primele decese de COVID-19 din această lună.

Cele mai multe cazuri noi sunt legate de varianta Delta a coronavirusului.

Premierul israelian Naftali Bennett a făcut apel la tineri să se vaccineze împotriva COVID-19.

Aproape 5,7 din cei 9,3 de milioane de rezidenţi din Israel, respectiv peste 61%, au fost inoculaţi cu prima doză de vaccin, iar circa 5,2 milioane de persoane au fost vaccinate şi cu o a doua doză (circa 56%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri