Precipitații puternice au fost înregistrate în Emiratele Arabe Unite (EAU), acolo unde oamenii de știință folosesc drone pentru a lansa sarcini electrice în nori, care ulterior produc ploi, scrie The Independent.

Potrivit Centrului Național de Meteorologie al EAU, recentele precipitații sunt rezultatul operațiunilor de ”însămânțare” a norilor, țara din Orientul Mijlociu confruntându-se cu valuri de căldură de chiar și 50℃ în timpul verii.

Emiratele au investit 15 mil. dolari în 9 proiecte diferite care să ducă la îmbunătățirea cantităților de precipitații care cad în țară.

Proiectul pus în aplicare zilele acestea presupune trimiterea unei drone în aer care împrăștie în nori diverse substanțe chimice, precum iodură de argint, pentru a crește șansele de precipitații. Proiectul este condus de oameni de știință de la Universitatea din Reading, Anglia.

Precipitațiile vizibile în video au fost atât de puternice încât în orașul Al Ain au fost create chiar cascade.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri