Microsoft va cere angajaților, vânzătorilor, dar și invitaților/vizitatorilor să arate dovada vaccinării pentru a putea intra în clădirile companiei din SUA, scrie CNBC.

Măsura va fi aplicată începând cu luna septembrie și este luată în contextul în care mai multe companii de IT americane și agenții guvernamentale au anunțat că vor face vaccinarea obligatorie pentru angajați, având în vedere nomărul în creștere de infectări cu tulpina Delta.

Reprezentanții Microsoft au declarat că birourile companiei, închise în martie 2020, vor fi redeschise după data de 4 octombrie, asta după ce inițial data fusese stabilită pentru 7 septembrie. Și giganții Apple și Google au amânat redeschiderea birourilor.

Anul trecut, Microsoft a anunțat că va permite angajaților și în viitor să lucreze de acasă în jumătate din timpul de lucru, aceștia având totodată posibilitatea de a cere managerilor să lucreze de acasă chiar și full-time.

Microsoft are 181.000 de angajați, dintre care 103.000 lucrează în SUA.

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri