Mii de rezidenți greci au fost evacuați din calea flăcărilor, după a patra zi de incendii necontenite la nord de Atena. Totodată, a fost înregistrată și prima victimă a acestor incendii, un tânăr de 38 de ani, peste care s-a prăbușit un stâlp de electricitate.

Incendiile s-au întins pe o suprafață de circa 20 de kilometri în nordul Capitalei, distrugând mai multe case. Pompierii încearcă să oprească focul, însă fac față cu greu incendiilor antrenate de vegetația uscată și de vânt, scrie France24.

Traficul a fost oprit pe principala autostradă din țară, care leagă Atena de nordul Greciei, pentru ca echipele să poată folosi drumul drept modalitate de a înfrâna focul.

Sursa Video: France24

În plus, oficialii din sănătate precizează că mai mulți voluntari și pompieri au suferit arsuri în timpul incendiilor.

”Trecem prin cea de-a zecea zi de caniculă, care afectează țara noastră, din cel mai mare val de temperaturi ridicate din ultimii 30 de ani”, a spus Gen. Aristotelis Papadopoulos, de la Brigada Pompierilor.

Circa 60 de sate au fost evacuate în zilele de 5 și 6 august în sudul Greciei, în timp ce autoritățile așteaptă ca temperaturile să crească din nou.

Incendiile s-au dezlănțuit pe insula Evia, la nord-est de Atena și în mai multe locații din regiunea sudică a Peloponezului, unde s-au oprit înainte de a ajunge la monumente de la Olimpia, locul de naștere al Jocurilor Olimpice antice.

Echipajele de pompieri, avioanele și elicopterele din cinci țări europene au sosit în Grecia pe 6 august, iar altele sunt așteptate în weekend. Și România se află printre statele care au ajutat Grecia.

Valul de căldură a alimentat, de asemenea, incendii mortale și în Turcia.

Sursa foto: Severe Weather Greece/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri