De astăzi până pe 9 august, ora 6:00, este interzisă circulația în zonele forestiere din insula Thassos, din cauza riscului de incendiu.

Sunt interzise, pe întreg teritoriul și prin orice mijloace sau mod, orice mișcare, tranzit sau ședere în zonele protejate și păduri sau zone forestiere. Nerespectarea acestei reguli duce la o amendă de 1.000 euro.

De asemenea, sunt interzise activitățile în aer liber care pot provoca incendii, în caz contrar amenda este de 10.000 de euro, potrivit informațiilor distribuite pe Forum Thassos.

Ce drumuri se închid din cauza incendiilor

NU este permisă circulația pe drumurile:

  • Makryammos- Panagia Beach (Chrysi Ammoudia),
  • Laimós – Teatrul Antic.

Astfel, NU se poate ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vathy și Paradise.

Circulația este controlată (limitată) pe drumurile forestriere:

  • Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;
  • Potamiá – Pigés Potamiás;
  • Theológos către Kamíni;
  • Limenária-Kástro;
  • Mariés-barajul Marión;
  • Mikró Kazavíti- Sf. Panteleímona;
  • Kazavíti-Toúmpa.

Telefoane de urgență în cazul semnălării izbucnirii unui incendiu sunt:

  • Pompieri- 199
  • Call Center: +30 2593350100, +30 2593023918

România trimite ajutoare în Grecia

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Sursa Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri