Președintele SUA, Joe Bide, a declarat că el și echipa sa de securitate națională au „monitorizat îndeaproape”. Biden a recunoscut că lumea vede acum o „prăbușire rapidă” a guvernului afgan, dar a insistat că misiunea SUA în Afganistan „nu ar trebui să fie niciodată construită la nivel național”, scrie The Guardian.

Joe Biden a continuat să-și apere decizia de a retrage toate trupele americane din Afganistan, chiar și după ce forțele talibane au asaltat orașul Kabul și lumea a văzut imagini ale afganilor disperați care încercau să fugă din țară.

„Eu stau în spatele deciziei mele”, spune Biden. „După 20 de ani, am învățat în mod greu că nu a existat niciodată un moment bun pentru a retrage forțele SUA”.

Biden a spus că el și echipa sa de securitate națională erau „priviți clar cu privire la riscurile” părăsirii Afganistanului și a argumentat că evenimentele din săptămâna trecută demonstrează modul în care implicarea militară continuă a Americii nu ar fi putut susține în cele din urmă guvernul afgan.

Președintele SUA a criticat liderii guvernului afgan pentru că au fugit din țară și trupele afgane pentru că au refuzat să-și apere în mod corespunzător țara.

„Adevărul este că acest lucru s-a desfășurat mai repede decât am anticipat”, a spus Biden.

Acesta a susținut că eșecul trupelor afgane de a-și apăra țara demonstrează că decizia ca SUA să se retragă din Agranistan a fost una corectă.

„Este greșit să ordonăm trupelor americane să intensifice atunci când propriile forțe armate ale Afganistanului nu vor. Câte generații de fiice și fii ai Americii ați vrea să trimit eu pentru a lupta împotriva războiului civil al Afganistanului când trupele afgane nu vor?”, a spus Biden.

Președintele a avertizat că SUA vor efectua un răspuns „rapid și puternic” dacă talibanii vor ataca cetățenii americani sau vor încerca să întrerupă eforturile de evacuare din Kabul.

„Ne vom apăra oamenii cu o forță devastatoare, dacă este necesar", a spus Biden.

Acesta a spus că, odată ce toate eforturile de evacuare vor fi finalizate cu succes, SUA vor merge mai departe, încheind misiunea de retragere și „punând capăt celui mai lung război al Americii”.

„Evenimentele pe care le vedem acum sunt, din păcate, dovada că nicio forță militară nu va oferi vreodată un Afganistan stabil, unit, sigur”, a spus Biden.

-Știre în curs de actuzalizare-

Sursa foto: Facebook/Joe Biden

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri