Elon Musk a anunțat că Tesla lucrează la un robot umanoid și că prototipul va apărea „la un moment dat, în decursul anului viitor”.

„Practic va începe să se ocupe de o muncă plictisitoare, repetitivă și periculoasă. Care este munca pe care oamenii ar dori să o facă cel mai puțin?”, a spus Musk despre robotul Tesla, potrivit CNN.

Musk nu a oferit detalii cu privire la ideea de a vinde sau nu robotul și nici la ce valoare. Robotul va avea un ecran poziționat acolo unde ar fi o față umană pentru a afișa „informații utile”, a mai spus omul de afaceri.

Tesla BotSursa: captură video / YouTube

Numele de cod al robotului din interiorul companiei este „Optimus”. Acesta va avea opt picioare și opt centimentri înălțime, scrie The Verge.

Robotul va avea un impact „profund” asupra economiei, în contextul în care munca fizică va fi o alegere în viitor și va fi necesar un venit de bază universal, transmite CEO-ul Tesla.

Elon Musk se numără printre liderii din Silicon Valley care au avertizat că tehnologia ar putea elimina locurile de muncă ale multor oameni, astfel încât unii angajați să fie nevoiți să își caute un mod alternativ de a face venituri.

Retail jobs

„Însă acel moment nu va veni chiar acum pentru că acest robot nu funcționează”, a adăugat Musk.

Roboții asemănători oamenilor au fost mult timp o fascinație în cultura pop. Dar crearea unui robot asemănător omului care poate îndeplini sarcini umane s-a dovedit extrem de dificilă. Inteligența artificială s-a îmbunătățit rapid, dar rămâne cu mult în spatele abilităților generale chiar și ale unui copil mic.

Aplicațiile robotice au fost limitate la sarcini de bază, realizate în medii simple, cum ar fi transportul de mărfuri într-o fabrică sau aspirarea autonomă a unei case.

Munca inovatoare a lui Musk la Tesla și SpaceX a perturbat industriile auto și spațiale. Cu toate acestea, omul de afaceri și-a câștigat reputația „greșită” de a rata termenele și de a exagera foarte mult.

Citeste si:
VIDEO | Pompei este de acum păzit de un câine robot, pe nume Spot
VIDEO | Pompei este de acum...

Urmăriți mai jos un video în care Elon Musk prezintă principalele detalii legate de robotul pe care intenționează să îl consturiască.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri