21 August 2021

MAE: Românii captivi din Afganistan ajung azi în România



Cetăţenii români evacuaţi din Afganistan vor ajunge sâmbătă în ţară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, informează Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE, 10:29 - „Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi. Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ținem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă”, a scris premierul Florin Cițu, pe pagina sa de Facebook.

"Cetăţeni români care au fost evacuaţi din Afganistan ca rezultat al demersurilor Celulei de criză interinstituţionale, convocată în data de 13 august de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, sosesc în România astăzi, 21 august, la bordul aeronavei Forţelor Aeriene Române", se precizează într-o informare de presă transmis de MAE, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Facebook/ Forţelor Aeriene Române

Conform sursei citate, aeronava Forţelor Aeriene Române care a evacuat, în aceste zile, cetăţeni români şi străini de pe Aeroportul Internaţional din Kabul, va ateriza în jurul orei 13,00 la Baza 90 Transport Aerian.



Citeste si