Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, sâmbătă, la sosirea a 15 cetăţeni români repatriaţi din Afganistan, că demersurile în cadrul celulei de criză inter-instituţionale vor continua pentru a putea evacua şi ultima persoană care şi-a exprimat dorinţa în acest sens, dar care nu a putut ajunge din raţiuni de securitate "extrem de dificile" la aeroportul din Kabul.

"Bine v-aţi întors sănătoşi!", le-a transmis Aurescu celor sosiţi din Afganistan, potrivit Agerpres.

Cei 16 cetăţeni români care au fost evacuaţi în ultimele trei zile cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române se alătură altor peste 30 care au plecat din Afganistan cu nave ale unor state partenere.

"Dincolo de orice evaluare politico-diplomatică şi de securitate, Afganistanul este în acest moment un loc al disperării şi suferinţei umane extreme. Am simţit acest lucru direct, în toate aceste zile, în toate acţiunile noastre şi contactele personale pe care le-am avut", a spus Aurescu.

El a adăugat că vor continua demersurile de a aduce în România pe cetăţenii afgani care au lucrat cu trupele române şi pe studenţii care au burse oferite de ţara noastră.

"Ne vom preocupa în continuare şi de unele categorii vulnerabile cum sunt jurnaliştii afgani, dintre care am încercat, de asemenea, să evacuăm ieri şi vom ţine contactul cu toţi cetăţenii români încă aflaţi în Afganistan, fie că vor sau nu să fie repatriaţi. Mă bucur că în aceste zile am reuşit să scoatem din Kabul şi şapte cetăţeni ai unor state partenere, cinci cetăţeni bulgari, un american şi un britanic", a afirmat ministrul român de Externe.

Cei 15 cetăţeni români şi patru bulgari au sosit, sâmbătă, din Afganistan, cu un avion Hercules al Forţelor Aeriene Române, care a aterizat la Baza 90 Otopeni.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri