UPDATE: Un spital de urgență din Kabul a postat pe Twitter că aproximativ 60 de răniți au ajuns în unitatea medicală până acum în urma exploziilor de la aeroport.

UPDATE: Pentagonul a confirmat și o a doua explozie, precum și faptul că sunt victime printre cetățenii Statelor Unite. Se știa că există cel puțin cinci militari americani răniți, însă ultimele informații dau și americani decedați. Totodată, și talibanii au raportat victime în urma celor două explozii.

O explozie puternică a avut loc la poarta aeroportul internațional Hamid Karzai din Kabul, potrivit CNN, citată de Digi24. Explozia a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Potrivit relatărilor reporterilor occidentali aflați pe aeroport, la acea poartă se aflau câteva zeci de britanici la coadă pentru a intra în clădirea respectivă. Potrivit informațiilor disponibile la acest moment, în jur de 10 persoane au fost ucise, dintre care mai multe rănite. Între cei ce au fost răniți se află și soldați americani. Barbara Starr, de la CNN, a menționat că situația continuă să escaladeze și că există încă puține răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat.

Avion militar italian atacat cu focuri de armă în timp ce decola din Kabul

Cu puțin timp înaintea exploziei, mai multe focuri de armă au fost trase spre un avion militar de transport al Italiei în momentul în care a decolat de pe aeroportul din Kabul, conform unei surse de la ministerul apărării italian.

La bordul aeronavei se aflau 100 de civili afgani. Focurile au fost trase la câteva minute după decolarea aeronavei. Conform sursei citate, avionul nu a fost avariat ca urmare a incidentului.

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri