Cel puţin 72 de civili şi 13 soldaţi americani au fost ucişi precum şi 60 de persoane au fost rănite în urma celor două explozii produse în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt aglomeraţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare. Mai mulţi militari americani au fost ucişi sau răniţi în atentat, potrivit Agerpres.

Cel puţin 72 de civili au fost ucişi în două explozii în afara aeroportului din Kabul, au anunţat o sursă spitalicească şi un oficial taliban în capitala afgană.

Cel puţin 13 soldaţi americani au fost de asemenea ucişi în exploziile de pe 26 august. Un număr de cel puţin 28 din cei 60 de afgani ucişi în afara aeroportului din Kabul erau membri ai talibanilor, potrivit oficialului taliban.

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan de la 14 august, preziua revenirii talibanilor la putere, a anunţat joi un responsabil al Casei Albe.

"De la 14 august, SUA au evacuat şi au ajutat la evacuarea a circa 100.100 de persoane", a precizat el.

Secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki a declarat pe 26 august că nu va fi posibil să fie scoşi din ţară toţi afganii care vor să plece înainte de termenul-limită pentru retragerea armatei SUA, de 31 august.


În acelaşi timp, ea a afirmat că nu există dată-limită pentru orice angajament de a evacua orice cetăţean american care vrea să plece din Afganistan chiar şi după 31 august, potrivit BBC.

"Un al treisprezecelea soldat american a murit în urma rănilor suferite în atentatul de la poarta Abbey", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului central al armatei americane, Bill Urban.

"Numărul răniţilor este acum de 18", a adăugat el, în contextul în care precedentul bilanţ anunţat de Pentagon era de 12 morţi şi 15 răniţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri