Talibanii au anunțat un guvern interimar în Afganistan, declarând țara „Emiratul Islamic”. Acesta va fi condus de Mullah Mohammad Hassan Akhund, unul dintre fondatorii mișcării, care se află pe lista neagră a ONU, scrie BBC.

Ministrul de interne va fi un temut lider al grupului militant Haqqani, dorit de FBI. Talibanii au preluat controlul majorității țării la 15 august, eliminând conducerea aleasă anterior.

Anunțarea cabinetului interimar este un pas cheie în formarea unui guvern taliban. O declarație atribuită liderului suprem al talibanilor Mawlawi Hibatullah Akhundzada a spus guvernului să respecte legea Sharia.

„Talibanii doresc „relații puternice și sănătoase cu vecinii noștri și cu toate celelalte țări, bazate pe respect și interacțiune reciprocă”, potrivit declarației lor - cu avertismentul că vor respecta legile și tratatele internaționale „care nu sunt în conflict cu Legea islamică și valorile naționale ale țării ”.

Hibatullah Akhundzada nu a fost văzut niciodată în public. Acesta este primul mesaj care apare de la el de când talibanii au preluat controlul luna trecută.

Talibanii au spus anterior că vor să formeze un guvern incluziv. Cu toate acestea, toți miniștrii cabinetului anunțați sunt deja lideri talibani consacrați. Hassan Akhund, noul prim-ministru, a ocupat funcția de ministru adjunct de externe din 1996 până în 2001, când grupul a fost ultimul la putere.

Sirajuddin Haqqani, noul ministru de interne în funcție, este șeful grupului militant cunoscut sub numele de rețeaua Haqqani, care este afiliat cu talibanii și a fost în spatele unora dintre cele mai letale atacuri din războiul de două decenii al țării. Rețeaua Haqqani a fost desemnată de către SUA o organizație teroristă străină.

Sursa foto: Captura Video/ Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri