Talibanii asigură "că drepturile femeilor vor fi respectate în cadrul islamului, dar în fiecare zi primim informări despre un regres" în legătură cu aceste drepturi, a declarat o responsabilă a ONU stabilită la Kabul, potrivit Agerpres.

Astfel, "este interzis femeilor să plece de acasă fără mahram" (un bărbat de încredere al familiei), a detaliat Alison Davidian, reprezentant adjunct în Afganistan al entităţii Naţiunilor Unite UN Women, în timpul unei videoconferinţe de presă cu jurnalişti la New York.

"În unele provincii, ele au încetat să mai meargă la muncă", s-a plâns ea.

Potrivit responsabilei ONU, anunţând cu o zi înainte un guvern format exclusiv din membri de sex masculin ai mişcării islamiste, talibanii "au ratat o oportunitate critică de a arăta lumii că s-au angajat cu adevărat în crearea unui guvern incluziv şi a unei societăţi prospere".

"Acum este momentul ca talibanii să arate că guvernează în numele tuturor afganilor", a insistat Alison Davidian. UN Women este o agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor din întreaga lume.

Când s-au aflat prima dată la putere (1996-2001), islamiştii talibani au încălcat drepturile femeilor care erau aproape excluse din spaţiul public. Multe femei afgane, precum şi comunitatea internaţională, se tem că acelaşi lucru se va întâmpla din nou.

Statele Unite au început recent retragerea trupelor din Afganistan, care a fost cucerit de forțele talibanilor într-un context în care forțele guvernamentale locale au opus o rezistență minimă în fața rebelilor, capitala Kabul căzând în doar câteva zile.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri