Traficul, problemele legate de chirie, navigarea pe Twitter toată ziua și discuțiile cu femeile fac parte dintr-o nouă viață a talibanilor care au cucerit Kabulul. Unii luptători talibani s-au săturat de rutina de la 9 la 5, plângându-se că au fost absorbiți de viața urbană prin munca de birou pentru a conduce Afganistanul, scrie Business Insider.

Talibanii au capturat capitala Afganistanului și au preluat puterea în 2021. Ei au promis atunci că vor adopta o abordare mai progresistă în comparație cu cea din perioada în care au condus la sfârșitul anilor 1990, spunând că vor permite femeilor mai multe libertăți și își vor trata cetățenii în mod echitabil.

În schimb, regimul fundamentalist a redus în mod continuu drepturile femeilor de a frecventa școlile și universitățile. Sub regimul taliban, condițiile din Afganistan au revenit la ceea ce erau în 2001, înainte de invazia SUA, a declarat generalul american în retragere Jack Keane.

Unii soldați talibani cau au început să aibă poziții privilegiate în cadrul guvernului spun să că s-au plictisit de viața de la oraș, potrivit unui raport realizat de Sabawoon Samim, un cercetător independent. Interviurile realizate de Samim la sfârșitul anului 2022 cu cinci bărbați: un comandant, un lunetist, un comandant adjunct și doi luptători. Acestea portretizează modul în care cei cinci luptători, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, au trecut de la a supraveghea cerul pentru atacuri cu drone la a se confrunta cu luptele urbane de zi cu zi, cum ar fi dependența de internet și șefii dificili.

Descoperirea Twitter-ului, traficul și discuțiile cu femeile

Abdul Nafi, în vârstă de 25 de ani, un luptător care lucrează acum ca director executiv în cadrul Guvernului, a declarat că a trebuit să învețe să folosească un computer pentru noul său loc de muncă, conform raportului AAN.

Cu toate acestea, nu prea are mult de lucru, așa că își petrece cea mai mare parte a timpului pe Twitter, a declarat el pentru Samim.

"Suntem conectați la Wi-Fi și internet rapid. Mulți mujahedini (n.red: o persoane implicate în apărarea Islamului), inclusiv eu, sunt dependenți de internet, în special de Twitter", a spus el.

Potrivit lui Samim, o altă nouă sursă de îngrijorare pentru Abdul Nafi este discuția cu femeile, despre care organismele internaționale de supraveghere spun că drepturile lor au fost încălcate în mod repetat de când talibanii au preluat puterea. Interpretarea strictă a legii islamice de către talibani înseamnă că liderii acestora consideră că bărbații și femeile ar trebui să fie separați în spațiile publice.

Abdul Nafi și-a descris uimirea de a avea o femeie în aceeași clasă de informatică cu el și a spus că i-a fost teamă să se apropie de bazarul local din cauza întâlnirii cu femei, potrivit raportului.

Sursa foto: Trent Inness/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri