Un studentă de la Universitatea Leeds (Marea Britanie), originară din Arabia Saudită, care s-a întors acasă pentru o vacanță, a fost condamnată la 34 de ani de închisoare pentru că avea un cont de Twitter și pentru că a urmărit și redistribuit tweet-urile unor dizidenți și activiști, scrie The Guardian.

Salma al-Shehab, în ​​vârstă de 34 de ani, mamă a doi copii, a fost condamnată inițial la trei ani de închisoare pentru „crima” de a folosi un site de internet pentru a „provoca tulburări publice și destabiliza securitatea civilă și națională”. O curte de apel a pronunțat însă luni noua pedeapsă – 34 de ani de închisoare, urmată de o interdicție de călătorie de 34 de ani – după ce un procuror a cerut instanței să ia în considerare alte presupuse infracțiuni.

Salma al-Shehab redistribuise în special postări care cereau drepturi pentru femeile saudite, precum cel de a conduce o mașină.

Potrivit unei traduceri a înregistrărilor judecătorești, noile acuzații includ acuzația că Shehab „i-a ajutat pe cei care urmăresc să provoace tulburări publice și să destabilizeze securitatea civilă și națională urmărindu-le conturile de Twitter” și redistribuindu-le lor. Shehab poate încă să solicite un nou recurs în acest caz.

Condamnarea tribunalului special pentru terorism din Arabia Saudită a fost pronunțată la câteva săptămâni după vizita președintelui american Joe Biden în Arabia Saudită, despre care activiștii pentru drepturile omului au avertizat că ar putea încuraja regatul să intensifice represiunea împotriva dizidenților și a altor activiști pro-democrație.

Cazul marchează, de asemenea, cel mai recent exemplu al modului în care prințul moștenitor Mohammed bin Salman i-a vizat pe utilizatorii de Twitter în campania sa de represiune. Acesta deține totodată indirect o bună parte din acțiunile Twitter, prin intermediul fondului suveran al Arabiei Saudite (PIF).

Sursa foto: Democracy Now

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri