O biserică în formă de vioară, o casă inversată și un hotel ce are forma unei păpuși rusești Matrioșca sunt printre clădirile care anul acesta au intrat în topul celor mai urâte clădiri din China, scrie CNN.

Acum cinci ani, președintele Chinei Xi Jinping a dat o directivă prin care a cerut încetarea construirii de clădiri grandioase, excentrice și ciudate. În acest context, websiteul de arhitectură chinez Archcy.com a identificat aproape 90 de clădiri care intră în sondajul care va desemna anul acesta ”Cea mai urâtă clădire”.

Lista scurtă a ediției de anul acesta conține zgârie-nori, muzee, hoteluri și facilități sportive, toate având forme sau design-uri ciudate care au contribuit la reputația Chinei pentru arhitectură bizară.

Sondajul, care până în prezent a strâns 30.000 de voturi, este condus în prezent de o poartă a Universității Zhejiang din Hangzhou. Urmează un pod de sticlă din provincia Sichuan suspendat între statui gigant ce reprezintă bărbați și femei în costume tradiționale. O altă clădire nominalizată este cea a unui muzeu ce seamănă cu castroane de noodles.

Câștigătoarea uneia dintre edițiile anterioare este clădirea unui centru cultural în formă de crab (vezi poza de deschidere a articolului).

Sursa foto: archcy.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri