Un asteroid cu un diametru mai mare decât Monumentul Washington va depăși Pământul înainte de Halloween 2021. Potrivit NASA, va fi cea mai apropiată întâlnire între asteroid și planeta noastră pentru următorii 100 de ani.

Asteroidul, care ar putea avea un diametru de aproximativ 200 de metri, mai lat decât înălțimea Monumentului Washington, va trece pe o rază de 5 milioane de mile de Pământ. Asteroidul se va apropia mult mai mult de Pământ decât Marte, care se află, în medie, la aproximativ 140 de milioane de mile de Pământ.

Asteroidul 2017 SJ20 călătorește cu aproximativ 10 mile pe secundă în timp ce orbitează Soarele pe o cale care traversează orbita planetei noastre. După ce va trece de Pământ, va trece pe lângă soare și se va îndrepta spre Jupiter, scrie Newsweek, preluat de MSN.

Folosind Small-Body Database Lookup de la NASA, observatorii au reușit să identifice traiectoria acestuia și au constatat că va fi cel mai aproape de Pământ în noaptea de Halloween, pe 31 octombrie.

Asteroidul se va apropia și mai mult de orbita Pământului în noiembrie 2025, dar va fi înaintea planetei noastre cu peste 57 de milioane de mile. Potrivit estimărilor NASA, asteroidul va trece la aproximativ 8 milioane de mile de planeta noastră abia în noiembrie 2105.

Asteroidul 2017 SJ20 este clasificat de Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA ca orice alt asteroid sau cometă care se află pe o distanță de aproximativ 120 de milioane de mile de Pământ. Acesta nu intră în categoria asteroizilor potențial periculoși (PHA). PHA-urile sunt asteroizi de peste 140 de metri în diametru, care sunt considerați amenințători pentru Pământ. În general, aceștia trec pe o rază de 4,6 milioane de mile de Pământ.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri